Spectacularly self-effacing 

Renzo Piano has designed an egg-shaped, just-landed spaceship of a building for an arts centre in Santander. 

The site is right on the waterfront and already has a wealth of gorgeous historic buildings and parks. The genius of this new addition is how it fits right in, how it hovers discretely above the horizon in an effort not to dominate the view, how it is reflective but not flashy, how it makes you feel as though its heart’s desire is to be invisible – it seems to be saying “I’m only here to help you appreciate this spot, this weather, the light on the bay today”.

Right now, just a week after its inauguration, it’s acting, with its wealth of external staircases and suspended walkways, as a big playground for grownups. How accessible it will be inremains to be seen. 

About ballsofwool

knitter, mum, thinker
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s